Kylätalo yhdistää -hanke

Kylätalo yhdistää – hankkeella (2017-2019) vahvistetaan Yritteliäät kylät 2014-2020 strategian tavoitteiden mukaisesti Laukaan Vehniän kyläläisten yritteliäisyyttä ja elinvoimaa sekä yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä. Hanke liittyy Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmaan ja sen toteuttamiseen on saatu EU:n maaseuturahaston osarahoitusta. Hankkeen rahoituskustannukset ovat yhteensä 133 735 €. Tästä EU:n, valtion ja Jyväskylän Leader-ryhmän tukea saatiin yhteensä 66 872,50 €. Loput hankkeen kustannuksista katetaan pääosin talkootyöllä.

 

Hankkeen päätavoitteena on remontoida kylätalo Himmaa, jotta siitä saataisiin kylälle ajanmukainen, kylän elinvoimaa, yhteisöllisyyttä ja yritteliäisyyttä lisäävä perhekeskus ja tapahtumapaikka.

Hankepäätös saatiin elokuussa 2017 ja työt aloitettiin syyskuussa. Tavoitteena on pintaremontoida kylätalon sisätilat kauttaaltaan ja uusia sisustusta. Alakerrassa on suurempi remontti kosteusvauriokorjauksen takia ja siellä olevat sauna- ja takkahuonetilat uusitaan täysin. Suurin urakka on ensi kesälle kaavailtu kattoremontti, jonka arvioitu kesto on 4 viikkoa viikkojen 28-31 aikana. Kattoremontti tehdään osittain talkootyönä, osittain ostopalveluna. Ulkoalueille rakennetaan aidattu lasten leikkipaikka, jonne on tulossa keinut, hiekkalaatikko, penkit ja leikkimökki. Salin eteläpäätyyn rakennetaan terassi ja ulkoalueita siistitään istutuksin ja rakentamalla uusi aita. Hankerahalla hankitaan saliin videotykki valkokankaineen, äänentoistolaitteita ja valokalustoa, kopiokone, uudet juhlaliinat, matot ja verhot. Laitehankintoihin tarvitsemme puolet omarahoitusta ja keräämme niitä varten varoja erilaisin tapahtumin ja järjestämällä kylätaloarpajaiset. Puutavaraa kerätään lahjoituksena 30 runkoa. Otamme vastaan myös muita lahjoituksia.

 

Remontti etenee tila kerrallaan eikä estä talon aktiivista käyttöä. Päivitämme tänne sivustolle kuvia ja tunnelmia hankkeen etenemisestä.

Lue lisää ensimmäisen vuoden tapahtumista hankkeessa tästä linkistä!

 

Hankkeen yhteistyökumppaneina toimivat Laukaan kunta, jolta olemme saaneet kuntalainatakauksen sekä EU:n maaseuturahasto ja Leader JyväsRiihi, joiden myöntämän rahoituksen avulla hanke voidaan toteuttaa.