Kyläyhdistys

Vehniän kyläyhdistys ry on toiminut kylällä 18.6.2008 alkaen. Sitä ennen kylällä toimi kylätoimikunta, joka perustettiin vuonna 1980.

Vehniän kyläyhdistyksen tarkoitus on luoda mahdollisuuksia monipuoliselle kylätoiminnalle ja kylän kehittämiselle. Kyläyhdistyksen järjestämä toiminta on sitoutumatonta yhdistystoimintaa ja avointa kaikille. Kyläyhdistyksen jäseniksi toivotamme tervetulleeksi kyläläiset, kylällä kesää viettävät asukkaat, entiset kyläläiset, yritykset ja kannattajajäsenet.

Kyläyhdistyksellä on hallitus, joka hallinnoi ja koordinoi kyläyhdistyksen toimintaa. Hallituksen jäsenet valitaan kahden vuoden välein kyläyhdistyksen vuosikokouksessa. Kyläyhdistyksen järjestämää toimintaa pyöritetään talkoovoimin, joten kaikenlainen talkooapu on tarpeen toiminnan järjestämisessä. Jäseneksi liittyminen ei velvoita sinua kuitenkaan osallistumaan toiminnan järjestämiseen.

Vehniän kylähdistys sai keväällä 2017 lahjoituksena Vehniän Demokraattiselta yhdistykseltä kylätalo Himman. Kylätalo Himma on uudenlainen mahdollisuus yhdistää Vehniän kyläläisiä, lisätä kylän yhteisöllisyyttä ja luoda kylälle lisää harrastus- ja toimintamahdollisuuksia. Kylätalo Himmasta halutaan kehittää kylälle ajanmukainen, kyläläisiä palveleva perhekeskus ja tapahtumapaikka, jossa kyläläiset voivat harrastaa omalla kylällä, tutustua toisiinsa, jakaa perinnetietoa ja käytännön taitoja,  järjestää kylätapahtumia ja juhlia sekä mahdollistaa kylän lapsille, nuorille, perheille sekä ikäihmisille vertaisryhmä-, koulutus- ja kerhotoimintaa. Kylätaloa kunnostetaan nyt EU:n maaseuturahaston ja Jyväskylä Leader-ryhmän tukemalla Kylätalo yhdistää –hankkeella.

 

Liity kyläyhdistyksen jäseneksi tästä

Ilmoittaudu iloiseen ja rentoon talkoojoukkoomme soittamalla Vihannin Kirsille p. 050 410 0579.
Osallistut talkoisiin silloin kun sinulla on aikaa.

 

Tiesitkö, että Vehniän kyläyhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja. Haluatko olla tukemassa kylätalomme remontointia? Jos haluat tehdä lahjoituksen, ota yhteyttä kyläyhdistyksen hallitukseen. Yhteystiedot löydät täältä.